top of page
Foto coberta Què li passa a l'Elna.jpg

*El podeu adquirir a la vostra llibreria de confiança i per Internet!

ISBN 978-84-949150-2-4

Editat per Mosaics Llibres, 2020

Què li passa a l'Elna?

 

Aquest és un conte infantil i alhora familiar amb un rerefons didàctic. Pretén que els infants aprenguin a detectar i gestionar situacions d'assetjament escolar amb l'ajuda dels adults i aconseguir fer-se respectar.

 

Els infants s'endinsaran en la història de l'Elna i del seu amic incondicional, en Pol, i de l'Estel. Amb ells, l'Elna arribarà a ser capaç de parlar del problema que no la deixa ser aquella nena riallera de sempre; convençuda, en buscarà la solució i s'acabarà apoderant amb valentia i confiança en ella mateixa.

 

S'intenta fer visible una situació lamentablement molt freqüent entre els nostres infants i joves, sobretot en ambients escolars, però no només. Pretén aportar un gra de sorra a la presentació d'aquesta realitat, tot passant per les diverses fases que giren al voltant d‘aquesta problemàtica: el no reconeixement ni menció de la situació; la detecció i la necessitat de trobar ajuda; l'apoderament i la confiança en un mateix i la sensació de satisfacció personal en assolir l'objectiu.

Com es va gestar aquest projecte?

Els inicis de 'Què li pasa a l'Elna?' són ben curiosos! La primera versió no s'assemblava massa a la versió final. La vaig anar perfilant fins que, finalment, vaig arribar a la versió actual. En cap moment vaig tenir la intenció de voler-lo publicar. L'objectiu era escriure-li un text a la meva filla Elna perquè el tingués escrit per mi. Això, sí, volia que en Joan Turu l'il·lustrés i jo pogués regalar-li a l'Elna, amb text i dibuixos. Vaig tenir la gran sort que en Joan acceptés el projecte, per mi era pràcticament impensable que se'n volgués fer càrrec, però hi va confiar! Tot un honor per mi.

A casa em van encoratjar per fer extensible el conte que n'havia resultat a altres famílies que també poguessin sentir interés per la temàtica de l'assetjament escolar. Em va faltar una última empenta de l'Assumpta Montellà, admirable historiadora i escriptora sobre la Materniat d'Elna, que em va dir que, si jo creia en el projecte, el tirés endavant. I així ho vaig fer!

I per què sobre la temàtica de l'assetjament escolar?

L'assetjament escolar, o el terme bullying en anglès, és una problemàtica social lamentablement molt estesa entre els nostres infants i joves. En el seu moment vaig considerar que era important posar-hi el focus i donar-li a aquest tema la importància que es mereix per tal de detectar-lo i, si és possible, prevenir-lo. Els nostres infants i joves haurien de ser més conscients de l'existència d'aquesta terrible situació, de manera que puguin reaccionar a temps, si se'ls presenta a ells o a altres companys i companyes del seu entorn.

  • Instagram
  • Instagram
bottom of page